Projekbeskrivelse

7. Ja, nej, måske? Sådan bliver du sikker på, at det er sex med samtykke

Det er ingen tvivl om, at sex med samtykke er det rigtige og det bedste. Tag derfor altid dine forholdsregler, så du ved, at der er et samtykke til sex.

Har du sex med samtykke, er du sikker på, at der ikke er noget, der er blevet tolket forkert. Her får du 3 grunde til, hvorfor sex med samtykke er godt:

  1. Der er ingen misforståelser, og der sidder ingen tvivl i kroppen hos nogle af jer.
  2. Ingen af jer sidder og er bange for, om der var nogle signaler, der enten blev givet eller opfanget forkert.
  3. Der hersker ingen tvivl om, at det var frivillig sex for alles vedkommende.

Sex med samtykke bliver debatteret

Der er mange store fordele ved sex med samtykke. Derfor er det også et emne, som er blevet særligt diskuteret det seneste stykke tid.  

Justitsminister Søren Pape Poulsen har udtalt til Information, at han er klar til at kigge nærmere på, om det skal defineres som en voldtægt, hvis ikke der er givet samtykke til sex. Det behøver ikke at være en skriftlig tilladelse, mener han, men der skal være et samtykke.

Det er ikke kun Søren Pape Poulsen, som offentligt har ytret sin mening i forhold til, om der skal indføres krav om samtykke i straffeloven. Flere andre danske politikere er den seneste tid også gået ind i debatten.

Der er flere politikere, som mener, at der rent juridisk skal være tale om, at det er en voldtægt, der er blevet begået, hvis ikke der er givet et samtykke til seksuelt samvær.

En lovændring kan være på vej

Som den danske lovgivning er i dag, er der tale om en voldtægt, når et offer bliver tvunget til samleje, og der bliver anvendt vold og trusler, eller hvis offeret befinder sig i en tilstand, hvor der ikke kan siges nej. Før da er der ikke tale om voldtægt.

Men flere politikere vil altså gerne have ændret loven således, at man også kan blive dømt for voldtægt, hvis ikke der har været anvendt vold og trusler. De vil gerne have, at der bliver indført et lovkrav om samtykke. Du kan læse nærmere om debatten på DR’s hjemmeside her.

Det er et fælles ansvar  

Et beslutningsforslag fra Enhedslisten lyder på, at anklagemyndigheden for eftertiden skal bevise, at der ikke har været et samtykke til sex mellem parterne. Som loven er i dag, skal anklagemyndigheden i stedet bevise, at der har været tvang eller vold involveret.

DR har bragt en artikel, hvor Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper forklarer, at en sådan lov kan betyde, at fokus ikke længere er på, om der er blevet sagt nej, men om der har været en samtykke. Det bliver dermed et fælles ansvar at sikre, at begge parter har været indforstået med at indgå i en så intime situation.

Lav altid et samtykke

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at I var enige om at have samleje, er det vigtigt altid at lave et samtykke inden. Det er den eneste måde, hvorpå du sikrer dig, at din partner er fuldt bevidst om, hvad der sker. Det giver en god vished om, at der ikke senere kan opstå ubehagelige situationer, som du ikke havde forudset.

App’en har til hensigt at beskytte begge parter, og den er derfor god for alle unge mennesker at anvende. Samtykke kan være en hjælp til at undgå overgreb på kvinder, men samtykke kan også forhindre, at mænd bliver falsk anmeldt for voldtægt.

Er det også en app for mig?

Consent2U app’en er for dig, som ønsker at have sikker sex. Og hvem vil ikke gerne have det?

Når samtykket er lavet, kan I bedre nyde øjeblikket, da I ved, at begge parter er indforstået med den seksuelle aktivitet. På vores hjemmeside kan du læse nærmere om, hvor og hvordan du henter app’en, og hvordan samtykket laves. Det er nemt og hurtigt at oprette, og sikkerheden er i top.